Pixalo Photography Community

Go Back   Pixalo Photography Community > Photography Forums > Cameras, Lenses and Accessories

Cameras, Lenses and Accessories: Discuss emm, slight problem...sensor??...i was away at RAF Leuchars airshow on saturday and was shooting away untill this happened............ now all photos are ...
Welcome to the Pixalo Photography Community. As a Guest you are free to browse the site, but see what extras you get as a Member here.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2006, 18:56   #1 (permalink)
Feet under the table
 
Steve400's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: N.Ireland
Posts: 1,592
Steve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura about

Image editing O.K.
User's Gallery
Users Camera Equipment List
emm, slight problem...sensor??

i was away at RAF Leuchars airshow on saturday and was shooting away untill this happened............




now all photos are like this! i presume it has something to do with the sensor?
i was going to go to the local jessops tomorrow but thought id post here first!

Steve400 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 10-09-2006, 19:06   #2 (permalink)
Pixalo Crew
 
Dave's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 18,309
Dave is just really nice
Dave is just really niceDave is just really niceDave is just really niceDave is just really niceDave is just really niceDave is just really niceDave is just really niceDave is just really nice

Image editing O.K.
User's Gallery
Users Camera Equipment List
Re: emm, slight problem...sensor??

Cripes !!! Could it also be the mirror not flipping up fully ?

Never seen anything like that before, so maybe the experiened bods can shed some light ?
Dave is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 10-09-2006, 19:08   #3 (permalink)
Been here a while
 
Join Date: Aug 2006
Location: Isle of Wight
Posts: 392
Chris is on a distinguished roadChris is on a distinguished road
User's Gallery
Re: emm, slight problem...sensor??

Think I've read about this and it was something to do with the mirror spring - hope its not to serious Steve.
Chris is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 10-09-2006, 19:52   #4 (permalink)
Pixalo Crew
 
stepheno's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Bingley
Posts: 10,668
stepheno is a jewel in the rough
stepheno is a jewel in the roughstepheno is a jewel in the roughstepheno is a jewel in the roughstepheno is a jewel in the roughstepheno is a jewel in the roughstepheno is a jewel in the roughstepheno is a jewel in the rough

Image editing O.K.
User's Gallery
Re: emm, slight problem...sensor??

I've not seen that before but I agree about the mirror. Don't know what camera it is but have you tried Mirror Lock Up either for shooting or for sensor cleaning? If you lock the mirror up for cleaning, remove the lens and have a look inside first - I'm not being flippant but maybe you dropped something in there?
stepheno is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 10-09-2006, 21:05   #5 (permalink)
Feet under the table
 
Steve400's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: N.Ireland
Posts: 1,592
Steve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura about

Image editing O.K.
User's Gallery
Users Camera Equipment List
Re: emm, slight problem...sensor??

Quote:
Originally Posted by Chris View Post
Think I've read about this and it was something to do with the mirror spring - hope its not to serious Steve.
i hope so too Chris!!

its a 300d. i am not a great knowledge of the insides of the cameras so i dont really want to mess around incase i wreck it properly!!

is the spring usually visible?

cheers
Steve400 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 10-09-2006, 22:54   #6 (permalink)
Retired Crew
 
Sonsey's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: N. Ireland
Posts: 7,479
Sonsey is a jewel in the rough
Sonsey is a jewel in the roughSonsey is a jewel in the roughSonsey is a jewel in the roughSonsey is a jewel in the roughSonsey is a jewel in the roughSonsey is a jewel in the roughSonsey is a jewel in the rough

Image editing O.K.
User's Gallery
Users Camera Equipment List
Re: emm, slight problem...sensor??

I've heard of small bits of grit getting stuck in there which can stop the mirror from opening completely, if you havn't allready tried it perhaps a Rocket Blower (or an equivalent) might help. Hope it's nothing too serious
Sonsey is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 27-09-2006, 15:49   #7 (permalink)
Feet under the table
 
Steve400's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: N.Ireland
Posts: 1,592
Steve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura about

Image editing O.K.
User's Gallery
Users Camera Equipment List
Re: emm, slight problem...sensor??

yea ive tried the rocket blower and all but still nothing! jessops gave me a quote to send it off to Canon for 197 but i got a place in scotland that are giving me a free thingy(i forget the proper word) to tell me what the problem is and the guy said they had one in last week with the same problem. Its the bottom mirror aint working properly, needs a drop of Wd40! 120 to fix the mirror! insurance man will pay out!

hopefully ill be back in business within a month!! yeha
Steve400 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 03-12-2006, 21:30   #8 (permalink)
Feet under the table
 
Steve400's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: N.Ireland
Posts: 1,592
Steve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura about

Image editing O.K.
User's Gallery
Users Camera Equipment List
Re: emm, slight problem...sensor??

just letting anyone who wants to know that ive got the camera back!!!! it was a damaged AF submirror! i havent had it out to test it properly as ive a lot of work on but its great to know that its back home!!
Steve400 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 03-12-2006, 21:35   #9 (permalink)
Pixalo Crew
 
dabhand16's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Dunstable Bedfordshire UK
Posts: 30,371
dabhand16 is a glorious beacon of lightdabhand16 is a glorious beacon of lightdabhand16 is a glorious beacon of light
dabhand16 is a glorious beacon of lightdabhand16 is a glorious beacon of lightdabhand16 is a glorious beacon of lightdabhand16 is a glorious beacon of lightdabhand16 is a glorious beacon of light

Image editing O.K.
User's Gallery
Users Camera Equipment List
Re: emm, slight problem...sensor??

Steve - your first posts were in September. Has the camera been away for all that time?
dabhand16 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 03-12-2006, 21:57   #10 (permalink)
Feet under the table
 
Steve400's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: N.Ireland
Posts: 1,592
Steve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura about

Image editing O.K.
User's Gallery
Users Camera Equipment List
Re: emm, slight problem...sensor??

it took me a while to find someone that would fix it (i asked friends that said they would try to find out for me but took ages getting back). eventually after they never got back i rang Canon in England and they recommended AJ Johnston in scotland. They were very helpful and seem to have done a cracker job! id say the camera was away for slightly over a month or so, that included an assessment of the problem, sending me a price, me sending cheque, cheque clearing, repair done, camera tested and cleaned and posted!

its amazing how much you miss the camera when its gone!! lol
__________________
www.stephencaldwell.co.uk
info@stephencaldwell.co.uk
Please 'Like my Facebook page @ Stephen Caldwell Photography
Steve400 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 03-12-2006, 21:59   #11 (permalink)
Pixalo Crew
 
dabhand16's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Dunstable Bedfordshire UK
Posts: 30,371
dabhand16 is a glorious beacon of lightdabhand16 is a glorious beacon of lightdabhand16 is a glorious beacon of light
dabhand16 is a glorious beacon of lightdabhand16 is a glorious beacon of lightdabhand16 is a glorious beacon of lightdabhand16 is a glorious beacon of lightdabhand16 is a glorious beacon of light

Image editing O.K.
User's Gallery
Users Camera Equipment List
Re: emm, slight problem...sensor??

Not too bad, then. Do you have a backup/compact to fall back on?
dabhand16 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 03-12-2006, 22:11   #12 (permalink)
Feet under the table
 
Steve400's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: N.Ireland
Posts: 1,592
Steve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura about

Image editing O.K.
User's Gallery
Users Camera Equipment List
Re: emm, slight problem...sensor??

unfortunately not! well...i have my dads older Canon A1 film camera but ive been asked to get my sister a compact camera for christmas so i hope to get her a good one and 'borrow it' in emergencys!! lol

i had hoped to upgrade the 300d before this happened but now im thinking of just keeping the 300d as backup/handy camera and if i happen to earn some profit next year then get something better! not easy for us students!! lol

has anyone else ever had this problem with the AF submirror??
Steve400 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 04-12-2006, 00:24   #13 (permalink)
Quite Chatty
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 67
sillyconguru will become famous soon enoughsillyconguru will become famous soon enoughsillyconguru will become famous soon enoughsillyconguru will become famous soon enoughsillyconguru will become famous soon enoughsillyconguru will become famous soon enoughsillyconguru will become famous soon enough
User's Gallery
Re: emm, slight problem...sensor??

Quote:
has anyone else ever had this problem with the AF submirror??
The 300D suffers from a weak pin in the sub-mirror assembly (see here for a DIY fix).
sillyconguru is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 05-12-2006, 01:54   #14 (permalink)
Feet under the table
 
Steve400's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: N.Ireland
Posts: 1,592
Steve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura about

Image editing O.K.
User's Gallery
Users Camera Equipment List
Re: emm, slight problem...sensor??

ahhh.....i think im safer getting the pro's to do the job!!
Steve400 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 05-12-2006, 11:53   #15 (permalink)
Forum Regular
 
namllihs's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Loughborough Leicestershire
Posts: 857
namllihs will become famous soon enoughnamllihs will become famous soon enoughnamllihs will become famous soon enoughnamllihs will become famous soon enough

Image editing O.K.
User's Gallery
Users Camera Equipment List
Re: emm, slight problem...sensor??

How much did they charge for this repair Steve?, as it seems to be a common problem with the 300D, forewarned is forearmed
namllihs is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 06-12-2006, 22:38   #16 (permalink)
Feet under the table
 
Steve400's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: N.Ireland
Posts: 1,592
Steve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura aboutSteve400 has a spectacular aura about

Image editing O.K.
User's Gallery
Users Camera Equipment List
Re: emm, slight problem...sensor??

Quote:
Originally Posted by namllihs View Post
How much did they charge for this repair Steve?, as it seems to be a common problem with the 300D, forewarned is forearmed
lol i was sure i replied to this thread last night...oh well...obviously not!

it was 105 approx plus vat and postage! it was worthless with it broken so its not much really! still have to get on with insurance about it and see what they say!

do you use the 300d namllihs?
Steve400 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sensor dust JMitchell General photography questions and answers 23 20-02-2007 19:06
Sensor Cleaning stepheno General photography questions and answers 5 09-11-2006 19:30
Sensor Problem (I hope) Arkady Cameras, Lenses and Accessories 22 14-03-2006 10:53
Slight misunderstanding dod Jokes and Funny Threads 2 10-03-2006 21:00


All times are GMT +1. The time now is 09:04.


vBulletin Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
ReviewPost & PhotoPost vB3 Enhanced, Copyright 2003-2014 All Enthusiast, Inc.
SEO by vBSEO 3.3.0
Copyright 2006 - 2017 Pixalo.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196